Educohof organiseerde op 10 mei een "GreenDrinks op locatie” bij Unica. Ondanks het feit dat de GreenDrinks samenviel met de jaarvergadering van de VPB kon Harriët Hof toch meer dan 35 vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen verwelkomen. Thema van de bijeenkomst was niet het reguliere installatiewerk, maar “Duurzaamheid”.

Houtsnipper gestookte energie-centrale.

Duurzame energie is een belangrijk speerpunt van Unica. Als technisch dienstverlener is de kracht van Unica het “ontzorgen“ van opdrachtgevers met innovatieve en duurzame oplossingen. Eén van deze trendsettende oplossingen is het verwarmen met houtenergie. De houtsnipper gestookte energie-installatie biedt een CO2-neutraal alternatief voor de huidige cv-systemen.
De op zich oude methode is nieuw leven ingeblazen met de modernste techniek.
Een milieuvriendelijke oplossing met een hoog rendement, een forse CO2-reductie en een flinke besparing op de energierekening.
De gemeente Zwolle heeft na uitgebreid onderzoek gekozen voor dit concept voor verwarming van nieuwbouwwijk “Breecamp-Oost”. In die wijk wordt aan circa 250 woningen en aan een school en een zwembad warmte geleverd. Voor gebruikers is deze manier van verwarmen circa 10% goedkoper dan via de "reguliere" energieleveranciers, biedt een gelijkwaardig comfort en het geeft 90% minder CO2 –uitstoot.
De houtsnippers die gebruikt worden komen voort uit regulier en periodiek onderhoud aan bomen en landschappelijke beplanting.
Zie ook http://www.begreenenergy.nl/zakelijk/index.php .

De installatie zal op 16 en 17 juni ook te zien zijn op het energieplein van "het Zuidenveld" in Schoonebeek.

Trias energetica.

Unica hanteert als uitgangspunt voor haar activiteiten het principe “trias energetica”.
1. Energievraag beperken, bijvoorbeeld door energieterugwinning.
2. Zoveel mogelijk energie uit duurzame bronnen, zoals wind en zon.
3. Efficiënt gebruik van “eindige” energiebronnen, waardoor het maximale rendement wordt gehaald.

Certificering en maatschappelijke bijdrage.

Voor diverse producten is Unica gecertificeerd door klimaatcampagne “HIER”. Via de Stichting Unica Foundation worden ontwikkelingslanden een stap vooruit geholpen door duurzame kennis te delen. Met duurzaamheid als uitgangspunt in de strategie, waarborgt Unica niet alleen de toekomst van de eigen organisatie en de opdrachtgevers, maar ook die van onze kinderen.

Zie voor een impressie van deze GreenDrinks het fotoboek. 

Volgende GreenDrinks.

Op 14 juni is GreenDrinks te gast bij Hotel TenCate, niet voor de op 16 mei onthulde Toyisten-uitvoering, maar voor de duurzaamheidsaanpak en mogelijke certificering in de hotelsector. Natuurlijk zal er ook een rondleiding worden georganiseerd langs de Toyisten-kamers, maar dat is dan een extraatje. . . . Noteer de datum alvast en zie verder de agenda op www.educohof.nl.  

18-05-2012

« terug