"Emmen bespaart!"

Er is steeds meer aandacht voor het thema energie. Dit is niet voor niets. Onze energiebronnen, zoals aardolie, worden immers steeds schaarser en daarmee ook steeds duurder. Dat merkt u nu al aan uw energienota, maar dat gaat u waarschijnlijk nog veel meer merken. Het is zinvol om nu bewuster te worden van uw energieverbruik. Dit kan u vele euro’s op jaarbasis schelen.
Wist u bijvoorbeeld dat:
• een gemiddeld mens in zijn leven ongeveer 550.000 liter water kan besparen door alleen maar de kraan uit te doen tijdens het tandenpoetsen?
• een volle koelkast minder stroom verbruikt dan een lege koelkast?
• gloeilampen voor 95% warmte af geven en maar 5 % licht?
• het wassen op 60°C twee keer zo veel energie kost als wassen op 30°C?

Duurzaamheidscentrum Educohof en de wooncorporaties Domesta en Lefier ZuidoostDrenthe werken samen aan het project "Emmen bespaart ". Een project opgezet om inwoners van Emmen bewuster te maken van het energieverbruik en wegwijs maken in de mogelijkheden van energiebesparing. Hiervoor hebben Educohof en de wooncorporaties een aantal medewerkers opgeleid tot energiecoach.

"Bargeres bespaart!"

"Emmen bespaart" begint in de wijk Bargeres. De energiecoach gaat op verzoek bij bewoners van de wijk Bargeres langs om hen aan de hand van hun woonsituatie concrete tips en advies te geven over het energieverbruik. Op 14 maart was de kickoff van dit project, zie de foto impressie in het fotoboek.

Energiebesparingsprogramma Beter Peter

Om het nog gemakkelijker te maken kunt u gratis gebruik maken van het programma Beter Peter. Dit programma laat u snel zien wat u kunt doen en wat voor u het meeste oplevert. Onze energiecoaches helpen u graag bij het gebruiken van Beter Peter! Klik hier voor de site van Beter Peter.

Afspraak met energiecoach

We starten met dit project in de wijk Bargeres. Woont u in Bargeres en bent u geinteresseerd in een gesprek met één van de energiecoaches, dan kunt u natuurlijk een afspraak maken. Heeft u een koopwoning of huurt u een woning bij Lefier ZuidoostDrenthe, bel dan met Educohof, tel. (0591) 68 53 00. Heeft u een huurwoning van Domesta, bel dan met Domesta, tel. (0591) 57 01 00.

Resultaten en vervolg

Op basis van de resultaten wordt gekeken hoe het project in de toekomst kan worden uitgebreid in de gemeente Emmen

14-03-2012

« terug