In het kader van "Oktobermaand = Kindermaand"  (zie het filmpje op http://youtu.be/Mpiswxi7HpM) en als afsluiter van de expo "Kunst uit Afval" organiseerde Educohof op 19 oktober voor kinderen tot 11 jaar een middagje "Lampen maken van papier-maché".
Het lijkt misschien belerend, maar door deze middag zijn de kinderen er wel bewuster van geworden dat ze oude spullen en materialen, zoals oud papier, toch weer  kunnen hergebruiken en er iets nieuws, iets eigens en iets moois van kunnen maken. 

De oproep via de website en in het Kindermaand-boekje leidde in eerste instantie tot maar een beperkt aantal aanmeldingen; in de paar dagen voor de 19e liep het ineens storm. Veel ouders kwamen (omdat ze er telefonisch of via de email niet "doorheen kwamen") zelfs op de bonnefooi met hun kinderen naar Educohof om te kijken of er nog plek was.

Het maximale aantal van 20 deelnemers werd dus heel ruim overschreden, iets waar ook de kunstenares/ workshopbegeleidster Ellen Peek van El Papel niet op had gerekend.

Gelukkig konden de kinderen die niet direct mee konden doen met het maken van hun lamp eerst een andere activiteit doen. Standaard staat er voor kinderen namelijk een proefopstelling klaar met zo'n 20 reageerbuisjes met stoffen, die ze moesten zien te achterhalen. Alleen kijken, schudden en ruiken zijn toegestaan, proeven absoluut niet. Veel kinderen hadden ze bijna allemaal goed; "maggi" (dat bruine spul om de soep wat extra op smaak te brengen) was bij velen het struikelblok.     

Maar gezellig druk was het wel (zie de foto's in fotoalbum 2011 1019 Papier.....) en alle bijna 40 deelnemers gingen uiteindelijk met hun eigen, zelfgemaakte lamp naar huis.

 

 

03-11-2011

« terug