Nieuws

Emmen scoort landelijk goed met zonne-energie
De gemeente Emmen staat als zevende van alle gemeenten genoteerd met de hoeveelheid geïnstalleerd vermogen aan zonne-energie. De Stichting Natuur- en Milieu deed hier onderzoek naar. Zonne-energie heeft in Nederland veel potentie. De totale hoeveelheid opgewekte zonne-energie is sinds 2011 zeer sterk toegenomen. Ook in Emmen is dat het geval.
Lees meer...
Zonnelening gemeente Emmen
Vanaf 24 juni 2015 is de zonnelening beschikbaar voor de particulier voor de aanschaf van zonnepanelen of zonneboilers. De zonnelening is een cofinanciering van de gemeente en de provincie.
Lees meer...
2015 0611 GreenDrinks Minor Green Logistics
Bijna traditiegetrouw wordt in juni de afronding van de Stenden Minorstudie “Green Logistics” met een “GreenDrinks” afgesloten. Met ingang van 2015 is de Minor door een bedrijfsgerichter opzet naar een hoger niveau gebracht. Meer dan 50 belangstellenden werden geïnformeerd over deze nieuwe aanpak.
Lees meer...
2015 0512 GreenDrinks VriendDuurzaam & Smalspoor Museum
Bijna 70 belangstellenden kwamen naar Erica, naar het Industrieel Smalspoor Museum om te ervaren wat deze vrijwilligersorganisatie, samen met Vriend Duurzaam uit Coevorden, al aan verduurzaming heeft gedaan.
Lees meer...
2015 0409 GreenDrinks Passief Bouw
Naar aanleiding van de bouw van de 1e gecertificeerde Passiefwoning in Emmen vertelden Ruud Room en Henk Wegkamp "alles" over Passief Nieuwbouw en Passief Renoveren.
Lees meer...
2015 0312 GreenDrinks OpEigenHoutje
Een “omgekeerde” GreenDrinks. Normaal laat een bedrijf zien wat zij op het gebied van duurzaamheid heeft bereikt of kan bieden. Nu toonde Bewonersbedrijf “Op Eigen Houtje” in Emmerhout aan ruim 70 belangstellenden wat zij nodig heeft om hun gebouw te verduurzamen.
Lees meer...
2015 0225 SnoekHoveniers's duurzaamste tuin
Snoek Hoveniers is door brancheorganisatie Innogreen verkozen als de winnaar van de duurzaamste tuin van 2014. Uit talloze aanmeldingen zijn er drie tuinen die meededen voor deze prestigieuze prijs. Vrijdag 27 februari is Snoek als winnaar bekendgemaakt in Den Bosch.
Lees meer...
2015 0219 GreenDrinks Autotaalglas
Meer dan 50 belangstellenden kwamen een kijkje nemen bij Autotaalglas en werden verder geïnformeerd over de rol van Stichting "Duurzaam Repareren".
Lees meer...
2015 0108 GreenDrinks Hydrowear&LampeVitaal
Op 8 januari een GreenDrinks, waaraan 3 gastbedrijven een bijdrage leverden. Indusafety vertelde de bijna 60 belangstellenden over Eco-workwear, "het duurzame pak", Lampe Vitaal over de mens daar in en Hydrowear showde de megaopslag in Emmen.
Lees meer...
2014 1211 GreenDrinks Teijin Aramid
Op 11 december een (door strenge veiligheidseisen beperkt tot 25) volle bak bij de GreenDrinks bij Teijin Aramid. Voor degenen die niet geplaatst konden worden volgt in 2015 nog een herkansing. . . . .
Lees meer...
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende